Blijf op de hoogte van de laatste trends.

Het zal je verbazen hoe goed niet in de belangstelling staande stukken kunnen zijn. Een paar jaar geleden waren veel mensen geobsedeerd door mid-eeuws modern meubilair. Nu is dat uit de mode en kun je voor een appel en een ei een geweldige mid-eeuwse moderne eetset op de kop tikken. Houd in de gaten wat populair is bij interieurontwerpers en stylisten. Dit kan je helpen om te weten wat uit de mode is voordat het op de markt komt.

Vintage meubels

Shop op landgoedverkopen en veilingen

Boedelverkopen en veilingen zijn je beste vrienden als het gaat om vintage meubels. Bedrijven ontdoen zich de hele tijd van oude inventaris, en als je weet waar je moet zoeken, kun je geweldige deals vinden voor stukken van topkwaliteit. Voordat je naar een winkel of een online veiling gaat, maak je een lijst van alles wat je zoekt. Als u winkelen voor een keuken, wat zijn uw prioriteiten? Is de afwerking van de kasten een topprioriteit? Is een specifieke hardware set interessant voor u? Door een lijst te maken, kunt u gefocust blijven en de verleiding vermijden om willekeurige stukken te kopen om aan een bepaalde prijs te voldoen.

Doe je eigen ding.

Als u niet weet wat u moet kopen, wees dan niet bang om een bestaand stuk aan te passen. Dit is vooral handig als u een ruimte, zoals een oude eetkamer, ombouwt tot een nieuwe slaapkamer. Je kunt de muren een frisse kleur geven, een nieuw hoofdeinde toevoegen en de leuning van de stoel in een felle kleur verven om de ruimte op te fleuren. Vintage meubels zijn meestal gemaakt volgens een standaardnorm (tenzij het antiek is), dus je kunt ze aanpassen aan je eigen stijl.

Ga voor kwaliteit boven kwantiteit.

Als je aan het winkelen bent voor vintage meubels, kijk dan niet alleen naar het prijskaartje. U wilt niet één stuk kopen als u vijf stukken voor dezelfde prijs kunt kopen. Denk in plaats daarvan na over hoe u elk meubelstuk zult gebruiken en wat het doel ervan is. Antieke meubels die bedoeld zijn om boeken in te bewaren, zullen bijvoorbeeld van betere kwaliteit zijn dan een meubelstuk dat bedoeld is om handdoeken in te bewaren.

Blijf bij neutrale kleuren en tinten.

Vintage meubels zijn vaak veelkleurig, dus als je een kleur gaat kiezen, zorg er dan voor dat het een neutrale kleur is, zoals grijs, zwart of wit. Dit helpt de waarde van je meubels te verhogen en ze tegelijkertijd te laten opvallen. Vermijd patronen, texturen en prints, die uw stukken snel kunnen dateren. Zoek in plaats daarvan naar een bestaande tint of textuur in het meubelstuk, zoals verweerd hout of een verouderde afwerking.

Weet wanneer u afscheid moet nemen.

Als u winkelt in een garageverkoop, wees dan niet bang om weg te lopen. Dat een stuk vintage is, betekent niet dat je het moet kopen. Als het niet voor een goede prijs is, koop het dan niet. Als het op de juiste plek staat, is het er morgen nog. Als het op een garageverkoop staat, staat het er waarschijnlijk overmorgen nog.

Zoals je ziet, is vintage woondecoratie een geweldige manier om je nieuwe huis een chique uitstraling te geven zonder de bank te spekken. Met deze tips in de aanslag ben je goed op weg om een prachtige ruimte te creëren vol waarde, stijl en klassieke allure.